Molekin Imuno – prospect, contraindicații și administrare

Molekin Imuno este un supliment alimentar care conține mai multe ingrediente active, printre care vitamina D3, vitamina C și zinc. Este conceput pentru a susține și stimula sistemul imunitar. Acest tip de supliment este destinat în special pentru perioadele în care sistemul imunitar are nevoie de un suport suplimentar, cum ar fi în sezonul rece sau în perioadele de stres, când suntem mai vulnerabili la infecții virale și bacteriene.

La ce este bun Molekin Imuno?

  • Prevenirea și combaterea infecțiilor sezoniere: este eficient în protejarea organismului de răceli, gripe și alte infecții respiratorii.
  • Întărirea sistemului imunitar: conținutul de vitamina C, vitamina D și Zinc susține funcționarea normală a celulelor imune, protejând împotriva infecțiilor virale și bacteriene.
  • Reducerea stresului oxidativ: vitamina C ajută la neutralizarea radicalilor liberi, prevenind îmbătrânirea prematură a celulelor și inflamațiile.
  • Susținerea sănătății generale: pe lângă întărirea imunității, Molekin Imuno contribuie la menținerea sănătății oaselor, mușchilor și a pielii.

Ingrediente

Ingrediente active: Vitamina C 1000 mg, Vitamina D/colecalciferol 50 µg, Zinc 10 mg. Alte ingrediente: celuloză microcristalină, hidroximetilmetilceluloză, maltodextrină, amidon, sucroză, stearat de magneziu, riboflavină.

Ce beneficii oferă fiecare ingredient

Vitamina D3

  • joacă un rol esențial în activarea sistemului imunitar și ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor virale și bacteriene.
  • vitamina D ajută la absorbția calciului și fosforului, esențiale pentru menținerea densității osoase și prevenirea osteoporozei, fiind utilă în sănătatea oaselor și a dinților
  • deficitul de vitamina D poate duce la slăbiciune musculară, iar acest supliment ajută la menținerea sănătății musculare.

Vitamina C

  • vitamina C este un antioxidant puternic, protejează celulele de stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi, reducând inflamațiile și prevenind deteriorarea celulară.
  • vitamina C contribuie la producția de celule albe din sânge, care sunt cruciale în apărarea organismului împotriva infecțiilor ducând la îmbunătățirea imunității
  • ajută la absorbția fierului din alimente, prevenind astfel anemia feriprivă.

Zinc

  • zincul este esențial pentru sinteza ADN-ului, diviziunea celulară și refacerea țesuturilor, fiind important în procesele de vindecare a rănilor.
  • joacă un rol important în activitatea celulelor imune (celule T și celule naturale ucigașe), care sunt cruciale pentru combaterea infecțiilor, sustinând sistemul imunitar
  • studiile au arătat că suplimentarea cu zinc poate reduce durata răcelilor și a altor infecții respiratorii, având un efect benefic în special în primele stadii ale bolii.

Cât timp se ia Molekin Imuno

În general acest tip de supliment se poate administra pe parcursul unei perioade de câteva săptămâni sau chiar mai mult, în special în sezonul rece sau în perioadele în care sistemul imunitar este slăbit.

Când se ia Molekin Imuno

De obicei, suplimentele care conțin vitamine și minerale sunt luate în timpul mesei sau imediat după masă pentru a facilita absorbția și pentru a reduce eventualele iritații gastrice. Este indicat să fie luat în timpul mesei, mai ales datorită conținutului de zinc care poate cauza disconfort gastric dacă este luat pe stomacul gol.

Doza zilnică recomandată: 1 comprimat pe zi luat cu apă.

Contraindicații

Având în compoziție vitamine și minerale (vitamina D3, vitamina C și zinc), este considerat sigur pentru majoritatea persoanelor. Există totuși anumite contraindicații, de exemplu dacă ai alergii la oricare dintre ingredientele suplimentului (de exemplu, excipienți sau alte componente din formulă), ar trebui să eviți utilizarea acestuia. De asemenea, persoanele care au niveluri foarte ridicate de vitamina D în sânge (hipervitaminoza D) ar trebui să evite suplimentele care conțin vitamina D.

Prospect Molekin Imuno

Suplimentul poate fi achiziționat atât din farmacii fizice, uneori chiar din magazine naturiste cât și online.

res cce470eae8074dcdbf0f2f1534533781

MOLEKIN IMUNO 30 comprimate filmate dublu-strat

res 4ec7ee63f8858e56572317a861dee03c

MOLEKIN IMUNO 20 comprimate efervescente

Adesea prețul produselor diferă în funcție de magazinul în care sunt comercializate, de eventualele reduceri sau promoții disponibile. De aceea vă sugerez să verificați prețurile și în alte magazine, deoarece astfel puteți economisi sau găsi oferte mai avantajoase.

Mai multe articole despre suplimente aici.

Selina Șăineanu
Selina Șăineanu

Dedicată cercetării și împărtășirii cunoștințelor despre natură și sănătate, ca tu să faci alegeri informate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *